top of page
Пошук

Марина Томаш стала співавтором законопроєкту про обіг віртуальних активів в Україні

Криптовалюта в усьому світі стала одним з основних інструментів альтернативного грошового обміну. З кожним роком розвивається і сам ринок криптовалют, і супутні інструменти та платформи для їх створення та зберігання, і довіра людей до бізнесу як фінансового інструменту.


Українці давно використовують крипту як фінансовий інструмент Проте, як і в більшості держав світу, вона ще й досі не легалізована в Україні. А отже, безпека її використання не може гарантуватися законом. І ключовим є те, що наразі немає як опції задекларувати доходи, отримані від крипти, так і зручного і зрозумілого механізму оподаткування. Саме ці можливості ми запропонували в спеціальному законопроєкті.


Наш експерт, Марина Томаш стала частиною значущого державотворчого процесу — разом з командою Міністерство цифрової трансформації України доєдналася до ініціативної групи та стала співавтором податкової частини законопроєкту № 10225-1 про обіг віртуальних активів в Україні.


Проєкт можна переглянути за посиланням: https://bit.ly/TC_VA102251

Ми в Tomash Consulting уважно слідкуємо за всім процесом розгляду та підписання. І зараз пропонуємо ознайомитися вам з кількома важливими змінами, які плануються до Податкового кодексу:


Пільгова ставка ПДФО на віртуальні активи складає:

— 5% — упродовж перших 3 років

— 9% — упродовж наступних 5 років

— 18% — після 8 років


Разом із ПДФО сплачується військовий збір за ставкою 1,5%.


Об'єктом оподаткування ПДФО і податком на прибуток стане позитивний фінансовий результат від операцій з віртуальними активами.


Детальний опис того, що вважається фінансовим результатом у цих операціях, передбачено у проєкті.


Марина Томаш прокоментувала реєстрацію проєкту у Верховній Раді:


«Цей законопроєкт визначає новий етап для розвитку криптовалюти в Україні. Ми сподіваємося, що він стане кроком уперед у створенні сприятливого середовища для ринку, заохочення інновацій та захисту інтересів українських інвесторів та підприємців.
З прийняттям цього закону українські власники зможуть легше та швидше залучати капітал, зрозуміло платити податки за угоди з віртуальними активами та розвивати бізнес на міжнародному рівні».

А ви розумієте, як планують легалізувати й оподатковувати криптовалюту в Україні? А як це вплине на ваш бізнес?

42 перегляди0 коментарів
bottom of page